Spustili jsme prodej historicky prvních MámeChuť produktů. Najdeš je v kategorii "MámeChuť produkty".

Zeleninový vývar bez droždí, BIO

Tip Vegan Bio
Značka: Rapunzel
84 Kč
Skladem (4 ks)
  • Tento zeleninový vývar v prášku neobsahuje výtažek z droždí pro zvýraznění chuti. Výraznou chuť mu dodává vysoký podíl několika druhů zeleniny a koření. Od konvenčních výrobků se neliší pouze tím, že všechny složky kromě soli pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství, ale také tím, že obsahuje mořskou sůl místo běžné kuchyňské soli, ochucen je pouze zeleninou a bylinkami a neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, bílkovinný hydrolyzát, lepek, mléko ani laktózu.

  • Jedna vrchovatá lžíce stačí na příprvu 1 litru polévky. Používáme jej nejen na přípravu čirého vývaru, ale také jako základ široké škály polévek, k dochucení omáček a zeleninových pokrmů. Dokonce lze použít i do marinády na maso a k dochucení bylinkové rýže. Ze 160-ti gramů získáme 8 litrů vývaru.

  • Složení: mořská sůl, mletá natural rýže*, mrkev*, celer*, pórek*, cibule*, slunečnicový olej*, rajčata*, petržel*, libeček*, muškátový květ*, kurkuma*, celerová nať*, pažitka*, bobkový list*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skladování: Skladujte v suchu.
DE-ÖKO-001 / Zemědělská produkce EU/mimo EU

Co to je výtažek z droždí: Kvasnicový extrakt (výtažek z droždí), sójový, bílkovinný extrakt (ale i sójová omáčka) apod. mají společné to, že obsahují volné aminokyseliny (jejich soli), mimo jiné i glatamáty. Co to znamená: Bílkoviny (v mase, ale i např. v sóji atd.) se skládají z aminokyselin. Jsou to vlastně dlouhé provázky navzájem navázaných aminokyselin. Když sníme jakoukoli potravinu obsahující bílkoviny (např. maso), tak se v žaludku začne bílkovina štěpit na jednotlivé aminokyseliny. Tyto volné aminokyseliny se dostávají do krve a využívají či odbourávají. Jednou z těchto aminokyselin je i kyselina glutamová, která je v těle velmi užitečná. Potud je všechno v pořádku. Když vezmeme sóju a necháme ji určitým způsobem zfermentovat, přítomné bílkoviny se v ní rozštěpí a děje se prakticky totéž, co v našem žaludku. Výsledkem je velmi příjemná chuť, pro kterou sójovou omáčku používáme. Aminokyseliny z ní se pak opět dostávají do krve a zpracovávají. Posledním příkladem je pak izolace čistého glutamátu - bílkovina je rozštěpena a je z ní izolován přímo glutamát, který je pak přidán do potraviny a označen na etiketě kódem E 621. Nyní je otázka, co na to naše tělo. Zdá se, že někteří lidé jsou velmi citliví na glutamát sodný, zvláště ve větším množství na lačno (syndrom čínské restaurace). Někteří lidé jsou citliví i na bílkovinné hydrolyzáty, ale dokonce i na sójovou omáčku (tu co neobsahuje přidané E 621) a na potraviny, přirozeně obsahující vyšší množství volného glutamanu (např. parmezán). Ti se samozřejmě musí vyhýbat veškerým potravinám s hydrolyzovanou bílkovinou. My ostatní se můžeme rozhodnout, co nám ještě připadá přirozené, a co už jíst nechceme :-).

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML HOTOVÉHO VÝVARU:
Energetická hodnota 15 kJ/4 kcal
Tuky 0,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0,6 g z toho cukry 0,1 g
Bílkoviny 0,1 g
Sůl 1,0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Polévky
Hmotnost: 0.25 kg
Země původu: Německo
Značka: Rapunzel
Balení: 160 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení