Xantanová guma, přírodní stabilizátor a emulgátor

Novinka Tip Vegan
Značka: Provita
109 Kč
Skladem (> 5 ks)
  • Xantanová guma se běžně přidává do potravin díky svým vlastnostem. Prodlužuje trvanlivost potravin, udržuje je čerstvé a zpomaluje jejich vysušování. Xantan má zároveň stabilizující účinky. Ovlivňuje tedy barvu, texturu či vlastnosti konečného produktu.

  • Xantan velmi oceníte při přípravě bezlepkového pečiva. Xanthanová guma totiž nahrazuje funkci lepku. Těsto se díky ní tak výrazně nedrolí a celkově se s ním daleko lépe pracuje. Opět platí, že hotový chléb vydrží déle vláčný. Vhodný i při Low Carb.

  • Složení: xantanová guma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Použití: Zlepšující přípravek do pečiva, prodlužuje čerstvost a trvanlivost. U bezlepkových směsí nahrazuje funkci lepku.

Xanthanové gumy stačí 1 – 2 g na 1 kg všech suchých surovin, které v těstě použijete. Takže vám náš balíček opravdu dlouho vydrží. A jak xantan do těsta použít? Stačí ho přimíchat k mouce a pak pokračovat, jak jste zvyklí. Xantanovou gumu využijete i při přípravě jiných pokrmů. Díky xantanu vám zavařené maso déle vydrží a domácí šunka bude mít tu správnou konzistenci. Lépe spojíte jednotlivé složky dresingu. Můžete ji využít i místo jíšky k zahuštění šťáv či omáček. Vyrobte dětem domácí želatinové bonbóny, s xantanem vám to půjde raz dva.

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečení
Hmotnost: 0.5 kg
Země původu: Čína
Značka: Provita
Balení: 500g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: