Tmavá cizrna, Kala Chana v nálevu
Související produkty
Detailní popis produktu
Cizrnu nejvíce pěstují Indové, Turci, Kanaďané, Australané, Syřané, Američané a Mexičané. Roční produkce se běžně pohybuje okolo 900 tisíc tun. Využití cizrny v kuchyni je široké. Připravují se z ní polévky, saláty, dušené pokrmy, pomazánky nebo se podává jako příloha.
Typická je pro středomořskou a blízkovýchodní kuchyni. Mezi tradiční pokrmy z cizrny patří velmi známá pomazánka zvaná „hummus“ a smažené koule falafel z rozmačkané a okořeněné cizrny. Cizrna se také pražila a přidávala do kávy, a to nejen ve Francii. I na Balkáně bylo téměř tradicí, že do pravé zrnkové kávy přidávali malé množství pražené a umleté cizrny – prý pro lepší pěnu.
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 313kJ/75kcal |
Tuky | 1,20g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,10g |
Sacharidy | 8,00g |
z toho cukry | 0g |
Vláknina | 5,50g |
Bílkoviny | 5,20g |
Sůl | 0,32g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Země původu: | Itálie |
Značka: | Sára |
Balení: | 400 g |
Položka byla vyprodána… |
5,0
1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.