Veganská paprika plněná fóniem

Co budeme potřebovat?
(náplň = 4 porce)

Omáčka:
Ghí máslo, bio*

500 ml kvalitní passaty*
sůl*
černý pepř mletý*
4 ks bobkový list*
1 kvítek badyánu*
silný zeleninový vývar*
• 1 prolisovaný stroužek česneku
• 1 cibule
• 2 mrkve a 2 papriky

Paprika s náplní:
• 4 velké papriky k plnění
• 1 paprika nakrájená
• 1 prolisovaný stroužek česneku
• 1 cibule červená
½ šálku fonia*
¼ šálku černé čočky*
1 pl lahůdkového droždí*
1 ČL papriky uzené*
černý pepř*
sůl*

* = proklik produktu

 paprika s naplni fonia

final_230x230

Jak budeme postupovat?

● Uvař fonio a čočku. Přidej jednu nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, pepř, uzenou papriku, sůl a dobře promíchej.

● Z papriky vyřež jaderník a zbav ho zbytku semínek. Následně lžičkou vyplň papriku směsí a pečlivě ji natiskni dovnitř až po okraj. Z případných zbytků hmoty vyrob kuličky. Papriky a přebytkové kuličky pokládáme do zapékací mísy a pečeme na 150°C a cca. 60 minut.

● Mezitím si v hrnci zahřej Ghí, osmahni cibulku s badyánem, paprikou, mrkví a nech podusit. Když zeleninka změkne, podlij ji vývarem a přidej přetlak. Poté přidej bobkový list a dosol podle potřeby. Na nejslabším plameni táhni, dokud nebude paprika hotová.

● Upečenou papriku podávej s pařeným knedlíkem nebo s vařenými bramborami.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení