Veganská paprika plněná fóniem

Co budeme potřebovat?
(náplň = 4 porce)

Omáčka:
Ghí máslo, bio*

500 ml kvalitní passaty*
sůl*
černý pepř mletý*
4 ks bobkový list*
1 kvítek badyánu*
silný zeleninový vývar*
• 1 prolisovaný stroužek česneku
• 1 cibule
• 2 mrkve a 2 papriky

Paprika s náplní:
• 4 velké papriky k plnění
• 1 paprika nakrájená
• 1 prolisovaný stroužek česneku
• 1 cibule červená
½ šálku fonia*
¼ šálku černé čočky*
1 pl lahůdkového droždí*
1 ČL papriky uzené*
černý pepř*
sůl*

* = proklik produktu

 paprika s naplni fonia

final_230x230

Jak budeme postupovat?

● Uvař fonio a čočku. Přidej jednu nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, pepř, uzenou papriku, sůl a dobře promíchej.

● Z papriky vyřež jaderník a zbav ho zbytku semínek. Následně lžičkou vyplň papriku směsí a pečlivě ji natiskni dovnitř až po okraj. Z případných zbytků hmoty vyrob kuličky. Papriky a přebytkové kuličky pokládáme do zapékací mísy a pečeme na 150°C a cca. 60 minut.

● Mezitím si v hrnci zahřej Ghí, osmahni cibulku s badyánem, paprikou, mrkví a nech podusit. Když zeleninka změkne, podlij ji vývarem a přidej přetlak. Poté přidej bobkový list a dosol podle potřeby. Na nejslabším plameni táhni, dokud nebude paprika hotová.

● Upečenou papriku podávej s pařeným knedlíkem nebo s vařenými bramborami.