Co budeme potřebovat?
(náplň = 4 porce)
Omáčka:
• Ghí máslo, bio*
• 500 ml kvalitní passaty*
• sůl*
• černý pepř mletý*
• 4 ks bobkový list*
• 1 kvítek badyánu*
• silný zeleninový vývar*
• 1 prolisovaný stroužek česneku
• 1 cibule
• 2 mrkve a 2 papriky
Paprika s náplní:
• 4 velké papriky k plnění
• 1 paprika nakrájená
• 1 prolisovaný stroužek česneku
• 1 cibule červená
• ½ šálku fonia*
• ¼ šálku černé čočky*
• 1 pl lahůdkového droždí*
• 1 ČL papriky uzené*
• černý pepř*
• sůl*
* = proklik produktu
Jak budeme postupovat?
● Uvař fonio a čočku. Přidej jednu nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, pepř, uzenou papriku, sůl a dobře promíchej.
● Z papriky vyřež jaderník a zbav ho zbytku semínek. Následně lžičkou vyplň papriku směsí a pečlivě ji natiskni dovnitř až po okraj. Z případných zbytků hmoty vyrob kuličky. Papriky a přebytkové kuličky pokládáme do zapékací mísy a pečeme na 150°C a cca. 60 minut.
● Mezitím si v hrnci zahřej Ghí, osmahni cibulku s badyánem, paprikou, mrkví a nech podusit. Když zeleninka změkne, podlij ji vývarem a přidej přetlak. Poté přidej bobkový list a dosol podle potřeby. Na nejslabším plameni táhni, dokud nebude paprika hotová.
● Upečenou papriku podávej s pařeným knedlíkem nebo s vařenými bramborami.