Pečené fónio kuličky v kokosovo-arašídové omáčce

Co budeme potřebovat?

Fónio kuličky:
1 šálek fonia*
1 šálek špaldových otrub nebo ovesných vloček*
1 ČL kmínu*
1 ČL chilli vloček*
1 ČL pálivej papriky*
1 ČL kurkumy*
1 ČL koriandru*
2 lžíce rajčatové pasty*
špetka soli*
• 3 šálky vody
• 1 cibule nakrájená na kostičky
• 2-3 stroužky česneku

Kokosová-arašídová omáčka:
1 lžíce Ghí*
1 ČL zázvoru*
1 kokosové mléko*
2 PL šálky arašídového másla*
1 PL rajčatové pasty*
1 ČL kokosového cukru*
½ ČL kayenského pepře*
špetka soli podle chutě*
• 1 cibule nakrájená na kostičky
• 2 stroužky česneku
• 1 mrkev
• 1 paprika nakrájená na kostičky (nejlépe červená kvůli barvě)

Ozdoba:
pražené arašídy*
dýňová semínka*
čerstvé bylinky*

* = proklik produktu

 fonio kulicky - 21

fonio kulicky - 12

 

final_230x230

Jak budeme postupovat?

● Zahřej Ghí na středním ohni. Přidej 1 šálek fónia a minutu vař za častého míchání. Přidej 3 šálky vody, špetku soli a přiveď k bodu varu. Poté vypni, přikryj hrnec a počkej cca. 5 minutek, dokud nezůstane v hrnci žádná tekutina.

● Uvařené fonio smíchej s ostatními surovinami a rozmixuj v kuchyňském robotu, dokud se vše dobře nespojí a dokud není směs dostatečně lepkavá, aby se z ní vyformovaly kuličky. Ochutnej a podle své chuti uprav pepř či sůl.

● Rukama vytvaruj kuličky a přelož je na plech na pečení (vyjde Ti cca. 20 kuliček). Nech v troubě péct při 150 stupních do zlato-hněda a cca. 15-20 minut.

● Zahřej Ghí, přidej kosový cukr a nech zkaramelizovat cibuli, mrkev, později červenou papriku, zázvor a celý česnek. Povař cca. 5-10 minut.

● Přilej kokosové mléko, arašídovou pastu, vodu (vývar), rajčatový protlak, dochuť pepřem a solí. Na závěr, když je zelenina měkká, omáčku dohladka rozmixuj.

● V troubě si zahřej semínka s arašídy a spolu s čerstvou petrželkou ozdob omáčku. Podávej s rýží, plackami nebo salátem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení