Pektin, citrusové zahušťovadlo
Související produkty
Detailní popis produktu
Skladování: Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Použití: Při použití citrusového pektinu lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3. Nezapomeňte nejprve důkladně pektin smíchat s cukrem a až poté přidat do horkého ovoce. Proč? Pomůžete tak zabránit tvorbě nežádoucích hrudek.Stačí jen dvě věci – cukr a právě ovocný pektin. Marmelády, želé, sirupy, džemy nebo snad domácí gumoví medvídci, všechno Vám pomůže připravit citrusový pektin! A hlavní výhodou je to, že ho můžete použít v poměru s cukrem o dost méně, než klasických zahušťovadel (lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3).
Takže připravte hrnce, vydejte se na sběr všemožného ovoce a pak už jen zavářejte. Jak jsme s našimi babičkami vždy celé dny míchaly ve velikých kastrolech a obraceli skleničky víčkem nahoru. Nebojte se obnovit staré tradice – jen trochu zdravěji! Není třeba si kupovat nezdravé marmelády v supermarketech, připravte si vlastní a hned víte, co všechno vlastně jíte!
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota | 330 kJ / 213 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 24 g |
z toho cukry | 24 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 16,70 g |
Sůl | 3 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Země původu: | Itálie |
Značka: | Natural Jihlava |
Balení: | 10 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.