Mandle, natural, Extra Jumbo, BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Složení: 100% mandle
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (4 - 10°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Zdravotní aspekty:
- mandle prokazatelně snižují špatný cholesterol
- slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu
- obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem
- snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů
- zlepšuje výkon mozku
- stabilizují hladinu cukru v krvi
- posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor)
Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené (uzené, solené, v medu a soli),
jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel.
Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách,jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko.
- mandle jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod.)
- mandle snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin
- jsou vhodné i pro těhotné ženy
- díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí
- obsahují slušné procento bílkovin, což je makronutrient, který je základním aspektem dobře sestaveného jídelníčku a okolo nich skládáme další dva: tuky a sacharidy
- samozřejmě přispívají k psychické pohodě (pokud je celý jídelníček sestavený z kvalitních potravin)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 2491 / 596
TUKY [g]: 50
z toho NENASYCENÉ [g]: 4
SACHARIDY [g]: 9
z toho CUKRY [g]: 4
VLÁKNINA [g]: 13
BÍLKOVINY [g]: 21
SŮL [g]: 0,003
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy a jádra |
---|---|
Země původu: | Italie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.