Lněné semínko, zlaté, České

169 Kč 1 149 Kč od 169 Kč
Skladem (> 5 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Lněná semínka patří k opravdovým výživovým pokladům. Konzumujeme je nejlépe v syrovém stavu, kdy jsou nutričně nejhodnotnější. Z pohledu výživové hodnoty jsou lněná semínka tzv. superpotravinou. Vyznačují se vysokým obsahem vitamínů B1, B2, B3, B5, B6, vitamínu E. Dále obsahem vápníku, železa, manganu, hořčíku, fosforu, draslíku, selenu a zinku. Lněná semínka obsahují cca 30 % tuků, konkrétně omega-3 mastné kyseliny, které se vyskytují hlavně v rybím tuku, mají příznivý vliv na metabolismus tuků (snižují LDL cholesterol).

  • Složení: 100% lněné semínko

Detailní informace

Detailní popis produktu

Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od datumu výroby
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65% vlhkost vzduchu)

Čerstvé namleté semínko má příjemnou oříškovou chuť a je dobré v salátech, salátových omáčkách, nebo spolu s rozmačkaným banánem jako výživná snídaně pro děti i dospělé. Díky tomu, že semínka při namočení vypouští slizovité látky, lze z namočeného lnu dělat křupavé placky, které se báječně hodí k salátům.

Lněná semínka jsou vyhledávaným zdrojem vlákniny a zejména proteinů (cca 20 g/100 g), proto jsou oblíbenou potravinou vegetariánů a veganů. Lněná semínka patří mezi tvrdší semena, která lidský organismus těžko tráví. Lněná semínka je tedy nutné důkladně rozkousat, jinak z nich nedostaneme potřebné výživné látky. Před použitím je mnohdy lepší lněná semínka rozemlít nebo rozdrtit v hmoždíři. Po takovéto úpravě semínka konzujeme nejlépe ihned.

Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1927 / 461
TUKY [g]: 30,9
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 3,0
SACHARIDY [g]: 2,0
z toho CUKRY [g]: 1,6
VLÁKNINA [g]: 38,6
BÍLKOVINY [g]: 24,4
SŮL [g]: 0,15
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Semínka
Země původu: Česká republika
Značka: Les fruits du paradis

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: