Amarantové semínko, Láskavec chvostnatý
Související produkty
Detailní popis produktu
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od data výroby
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Amarant byl základní potravinou Inků a Aztéků a dnes je považovaný za plodinu budoucnosti.
Amarant má díky své jemné lehce oříškové chuti široké využití v kuchyni, ale nejčastěji jej asi použijeme místo rýže, kuskusu či quinoi jako přílohu. Vařený amarant přidáváme místo rýže do stir-fry (smažené směsi se zeleninou či masem) a používáme jako zavářku do polévky. Použijeme-li při vaření amarantu více vody, můžeme jej připravit na sladko jako kaši. Amarantová semínka lze namlít na mouku, ze které děláme bezlepkové palačinky, kaše, chléb a pečivo. Můžeme je také naklíčit. Oblíbený je pufovaný amarant: Hrstku amarantu hodíme na dno horkého těžkého hrnce či pánve se silným dnem, a jakmile začnou semínka pukat, přikryjeme pokličkou, hrncem pohybujeme a necháme semínka pukat asi 10 – 15 vteřin.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1602/383 |
TUKY [g] | 8,8 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 2,1 |
SACHARIDY [g] | 56,8 |
z toho CUKRY [g] | 1,7 |
VLÁKNINA [g] | 6,7 |
BÍLKOVINY [g] | 15,8 |
SŮL [g] | 0,01 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Země původu: | Bolívie |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.